Carré Confituur

Voor de biscuit

  • 1 vel bladerdeeg
  • Confituur naar keuze
  • 1 eigeel

Afwerking

  • Confituur naar eigen smaak
  • Geschaafde amandelen indien gewenst

Bereiding
Snij het bladerdeeg in de voor jou gewenste grootte. Voorzie ongeveer 1/3 van het bladerdeeg voor de afwerking.
Prik in het bladerdeeg met een vork kleine gaatjes zodat het niet te fel zal rijzen tijdens het bakken.
Smeer de confituur rijkelijk uit op het bladerdeeg, maar blijf 1 cm van de randen. Leg een smal reepje bladerdeeg op de randen om te vermijden dat de confituur uitloopt tijdens het bakken.
Snij de overschot van het bladerdeeg in smalle reepjes . Besmeer de rand van het gebakje met het losgeklopt eigeel en schik de reepjes bladerdeeg in ruitmotief over het gebakje. Bestrijk het gebakje met de overschot van het eigeel.
Indien je dit wenst kan je bovenop afwerken met wat geschaafde amandelen
Bak het geheel af in een voorverwarmde oven op 180 ° gedurende 20 minuten.
Klaar.