Dessert Royal

Ingrediënten

  • 400 g mengeling van bosvruchten
  • 200 g suiker
  • 2 dl water
  • 2 Eiwitten
  • 200 ml Advokaat
  • 0.8 dl slagroom
  • 4 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)

 

Bereiding
Maak het suikerwater door de suiker en het water samen aan de kook te brengen. Laat even doorkoken tot je een stroperige massa bekomt.
Klop de eiwitten op mbv een keukenrobot en voeg beetje bij beetje het hete suikerwater toe. Als de merengue klaar is, doe je deze in een spuitzak.
Verwarm de room en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Laat even afkoelen, maar niet volledig koud worden. Meng de room met de advokaat.
Leg onderaan in een glas de mengeling van bosvruchten
Giet hierboven de advokaat met de room gemengd en zet even in de koelkast om op te stijven
Werk af met het geklopte eiwit.
Als afwerking kan je er wat poedersuiker over strooien en met een brander het eiwit kleuren.

Smakelijk